Verliefd op Bangkok

Er zijn weinig dingen die ons een groter gevoel van gelukzaligheid geven dan landen op Suvarnabumi airport. Deze luchthaven is onze poort naar een tweede thuis en de stad die voor eeuwig een plaats in ons hart heeft: Bangkok.

Dat het geen liefde op het eerste gezicht was tussen ons en Bangkok, is een understatement. Ok, de buurt rond Khao San was wel de moeite voor een feestje en de mix van traditionele architectuur en skyscrapers was zeker uniek. Maar de drukte in de stad en de occasionele stank in sommige wijken, maakten dat we hier niet langer dan twee dagen gingen blijven.

Het was pas bij een tweede bezoek en een door omstandigheden verlengd verblijf van enkele weken in de Thaise hoofdstad dat we helemaal ons hart verloren zijn aan dit heerlijk vreemde centrum van Zuid Oost-Azië. Plots liepen we helemaal mee op de tred van het plaatselijke leven in Bangkok, ontwaakten we mee op het ritme van de stad en beetje bij beetje begonnen we ons veel minder toerist te voelen. We maakten Thaise vrienden voor het leven, die ons leerden dat ondanks het wereldse karakter van de stad, traditie nog steeds heel belangrijk is voor haar bevolking. We leerden whisky drinken zoals alleen de Thai dat kunnen, we leerden traditionele gerechten kennen – buffelpenis, iemand? – en we leerden de stad en haar wijken in al haar verschillende gedaantes kennen. Voor we het wisten was Bangkok een tweede thuis geworden waar we nog steeds meermaals terug heen gelokt worden.

Er is het bruisende Chinatown, het oude koninklijke hart Rattanakosin, de expat buurten en skyscrapers rond Sukhumvit, de nieuwe koningswijk Dusit, het nachtleven van Khao San en RCA, de shopping paradijzen rond Siam Square, de mooi aangelegde parken, de verrassende buurt Victory Monument en de keuken, oh, die heerlijke Thaise keuken!

Vandaag zitten we nog even vast in België en we besloten onze heimwee aanvallen te counteren door als allereerste project van de Vliegende Vlaming te schrijven over de stad die wij zo missen. We gaan je laten zien dat Bangkok meer is dan een tussenstop richting de eilanden of het Noorden van Thailand. Bangkok heeft een ongeziene diversiteit, leeft dag en nacht en is eigenlijk gewoon de coolste stad ter wereld!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s