Aankomen in Bangkok

Proficiat, je bent in Bangkok geraakt! Je bent moe, de vlucht was lang, er zat een jengelende baby in de stoel achter je, je darmen zijn al aan het protesteren sinds je Brussel vanuit de lucht zag en de gratis Gin tonic in het vliegtuig begint stilaan zijn werk te doen. Dus je wil zo snel. mogelijk. die. bagage. afleggen. En misschien een douche nemen. Hoe geraken we dus het gemakkelijkst uit Suvarnabhumi?

Optie 1: Airport Rail Link

Deze trein brengt je in een half uur naar het centrum van Bangkok en heeft een connectie met de MRT – de metro van Bangkok – en de BTS – de skytrain die de belangrijkste plaatsen in Bangkok met elkaar verbindt. Voor wie de connectie met de BTS wil, stapt af in Phayathai station. De connectie met de MRT vind je in Makkasan City Interchange station. Je kan ervoor kiezen te stappen vanuit het dichtstbijzijnde BTS of MRT station naar je locatie. Punten voor doorzettingsvermogen indien je daarvoor kiest! Wij zijn eerder geneigd een taxi te nemen voor de kilometers die ons nog resten. De kosten zijn minimaal en niemand heeft na al dat onderweg zijn zin om te gaan kaartlezen, toch?

Optie 2: De Taxi

Gewoon je adres geven en simpelweg de stad in je opnemen terwijl je vlotjes naar je hotel wordt gebracht. Er is werkelijk geen gemakkelijkere manier. Het is de duurste optie, al is duur een relatief begrip naar Westerse normen. Je betaalt 75 baht voor de tolweg (en die wil je zeker nemen als je niet in de file wil staan!) en de basisprijs per kilometer naar je bestemming. Laat ons zeggen dat je zeker niet meer dan 20 euro (zo’n 800 baht) moet rekenen voor deze service. Wat de tolweg betreft: de taxichauffeur gaat bij elke stop geld vragen. Schrik dus niet als hij plots “Fittie baht” roept. Het is de bedoeling dat jij hem dat geld overhandigt, hij geeft het aan de juiste persoon. Het enige wat je verder nog rest is genieten van de skyline die langzaam voor je opdoemt, beseffen dat jouw definitie van kitsch het lang niet haalt van wat je onderweg ziet en nadien lekker inchecken in je hotel.

Optie 3: De bus

Je kan bussen nemen tot eender waar in het centrum (lijn 549 tot en met 559) en betaalt daarvoor 35 Baht. Dat is nog geen euro, en dus heel goedkoop. Laat het duidelijk zijn dat je in dit geval enkel betaalt voor de rit en dus geen comfort moet verwachten. Wij hebben dit nog niet geprobeerd, wegens lichtjes veeleisend na een lange vlucht.

Een overzicht van de buslijnen en waar ze naartoe rijden ->

549 –  Minburi

550 – Happy Land

551 – Victory Monument

552 – On Nut bts station

553 – Samut Prakan

554 – Don Muang Airport

555 – Rangsit

556 – Southern bus terminal

557 – Wongwien Yai

558 – Central Rama 2

559 – Future Park Rangsit

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s