Amphawa Floating Market en Maeklong Railway Market

Amphawa Floating Market

Hét grote voordeel van Amphawa Floating Market? In tegenstelling tot de meeste andere drijvende markten begint ze niet om 7u00 ’s morgens en moet je dus niet om 5u00 opstaan om haar te kunnen zien in al haar glorie. De markt opent om 10u00 maar blijft tot ’s avonds laat open, wat je perfect de mogelijkheid geeft wat uit te slapen, je bent tenslotte op reis. Amphawa market wordt voornamelijk bezocht door Thaise toeristen, wat de beleving toch net iets authentieker maakt.

De meeste bedrijvigheid vind je langs de grote brug over het kanaal. Hier koop je gebakken vis en zeevruchten (verkocht per gewicht) rechtstreeks vanuit de boten, die je dan gewoon verorbert op een van de betonnen trapjes langs de rivier, aan een houten tafeltje. Zit je toch liever wat comfortabeler, dan vind je iets verder van de brug verschillende restaurantjes. Wanneer je culinaire noden bevredigd zijn, kan je een boottochtje doen langs het kanaal en de omliggende rivieren.

Maeklong Railway Market

Een uniek gebeuren niet zo ver van Amphawa floating market is de Railway Market van Maeklong. Deze markt ligt volledig langs een treinspoor. 8 keer per dag passeert er een trein op slechts enkele centimeters van de kramen. Binnen enkele minuten wordt er opgekraamd, zodat de trein vlotjes kan passeren. Van zodra hij weg is, worden de kramen weer uitgeklapt en wordt er handel gedreven alsof er niets is gebeurd. Je kan de markt ook zien vanuit de trein, wanneer je van of naar Bangkok gaat via deze weg.

Hoe geraak je daar?

Hoe gemakkelijk en goedkoop het ook is: neemt nooit een van de witte minibusjes die vanuit Bangkok naar verschillende bestemmingen rijden. Deze zijn levensgevaarlijk en er zijn dagelijks meerdere ongevallen mee. Gewoon niet doen dus.

Er zijn verschillende manieren om in Maeklong of Amphawa te geraken. De gemakkelijkste manier – maar ook de minst avontuurlijke – is het huren van een privé taxi vanuit Bangkok naar Amphawa Market. Dat kost je ongeveer 500 baht. In Amphawa kan je dan met een songtaew (een grote tuk tuk) naar Maeklong rijden, het ligt er maar 10 minuten vandaan. Je kan dan gewoon terug rijden met een Songtaew naar Amphawa en eveneens een taxi terug naar Bangkok nemen.

Een andere optie is de trein. Deze neem je echter niet in het hoofdstation van Bangkok, Huang Lamphong, maar in een kleiner station in het Westen van de stad. Je neemt eerst de BTS tot aan station S8, Wongwian YaiVan daaruit is het 20 minuten stappen naar Taksin Road, waar het treinstation Wongwian Yai is. Je kan voor deze afstand ook een taxi nemen. In station Wongwian Yai neem je de trein naar Maha Chai. Deze trein rijdt om het uur, tussen 5u30 en 20u10. De rit duurt ongeveer 1 uur. Aangekomen in Maha Chai, zie je de rivier Tha Chin. Deze steek je over met de ferry. Je bent nu in Ban LaemVan daaruit vertrekken er 4 keer per dag treinen naar Samut Songkhram, waar de Maeklong markt gevestigd is. De treinen vertrekken om 7u30, 10u10, 13u30 en 16u40 en een rit duurt 60 minuten. Na een bezoek aan Maeklong kan je een songtaew naar Amphawa nemen, en daar eten. Om 6u20, 9u00, 11u30 en 15u30 vertrekken er treinen van Samut Songkhram terug naar Ban Laem. Let er dus op dat je op tijd vertrekt in Amphawa als je via dezelfde weg terug wil keren. Vanuit Maha Chai naar Bangkok vertrekken er treinen tussen 4u30 en 19u00, eveneens om het uur. Heen en terug zal deze optie je 46 baht kosten. Verwacht dus geen luxetreinen 😉

Je kan er ook voor kiezen te mixen tussen trein en taxi om van en naar Bangkok te gaan, bijvoorbeeld opgaan met de trein en dan terugkeren wanneer je wil met de taxi vanuit Amphawa. Een ritje met de trein door Maeklong Market mag je hoe dan ook niet missen!

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s