Op zoek naar rust en tradities in Bang Krachao

Een groen eiland aan de overkant van de Chao Phrao rivier, in het midden van een miljoenenstad als Bangkok? Het bestaat! Bang Krachao is voorlopig nog een goed bewaard geheim en wordt vooral bezocht door Thai die weg willen uit de dagelijkse drukte. Naast Lumpini Park is dit de ultieme groene long van de stad, met zoveel groen dat je je bij momenten in de jungle waant!

Voor 100 baht kan je een fiets huren om het eiland rond te rijden, wat perfect mogelijk is in een dag. Je passeert eetkramen met bijvoorbeeld krokodillenvlees, lokale artiesten stellen hun werk tentoon langs de weg en je ziet demonstraties van verschillende soorten traditioneel handwerk. Het ritme op dit groene eiland is veel trager dan in het centrum van de stad en de hele sfeer geeft je eerder het gevoel dat je ergens op het Thaise platteland zit.

De bewoners van het eiland bestaan vooral uit Mon People, een etnische groep die zijn basis heeft in Myanmar. Er zijn verschillende tempels te vinden op het eiland die deze cultuur vertegenwoordigen en zeker en vast een bezoekje waard zijn.

Een bezoek aan Bang Krachao is ideaal voor reizigers die geen tijd hebben om het Noorden van Thailand te bezoeken en enkel naar het  land komen voor de eilanden in het Zuiden. Op dit stukje Bangkok kan je dan toch even proeven van het Thaise plattelandsleven! 😉

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Hoe geraak je daar?

De beste manier om in Bang Krachao te geraken, is door de BTS te nemen tot aan station Bang Na. Daar neem je een taxi naar de Bang Na pier, of zoals je het best zegt tegen de taxi chauffeur: “Ta Rua Bang Na” of “Wat Bang Na Nok”. Je neemt de oversteek met de ferry naar Bang Krachao, waar je meteen een fietsverhuurdienst tegenkomt en zo aan je tocht door dit groene paradijs van Bangkok kan beginnen!

Google maps link

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s