De beste skybars in Bangkok

De ultieme culinaire belevenissen in Bangkok beleef je op de markten. Maar de beste cocktails, die drink je in een van de vele skybars die de stad rijk is! Want een cosmopolitan smaakt nu eenmaal beter wanneer een wereldstad aan je voeten ligt. Deze bars vind je meestal op het dak van een sterrenhotel en bevinden zich hoofdzakelijk in het nieuwe centrum van Bangkok. Bijna elke skybar heeft in het weekend een dj en het zicht is in elke bar om ter mooist. Avondkledij wordt in sommige bars verwacht en de prijzen gaan eerder richting Westerse normen. Er is een groot aanbod aan skybars in Bangkok, maar mijn favorieten zijn Red Sky, Octave Rooftop Bar en Skytrain Jazz Bar.

Red Sky Bar

red sky bar uitzicht in Bangkok, Thailand, Zuid Oost-AziëEen van de bekendste bars is Red Sky, op het dak van hotel Centara Grand in Central World. Recht in het nieuwe centrum van de stad, dus! De perfecte plaats om te genieten van de zonsondergang over de skyline van Bangkok.

Cocktails kosten 350 baht (zo’n 13 euro), en tussen 17u00 en 19u00 is het happy hour en is het 1  + 1 gratis. Vanaf 19u15 is er live muziek en kan je genieten van “Bangkok by night”. Ofte de formule voor “Tgoh ja, 13 euro voor een cocktail, zo veel is dat toch niet? Garçon!”

 

 

Fantastisch uitzicht op Bangkok vanuit Red Sky Bar, rooftop bar Bangkok, Thailand, Zuid Oost-Aziê
Fantastisch uitzicht op Bangkok vanuit Red Sky Bar
hip interieur Red sky bar, Bangkok, Thailand, Zuid Oost-Azië
Hip interieur in Red Sky Bar
live muziek in Red Sky Bar, Bangkok, Thailand, Zuid Oost-Azië
Live muziek maakt de sfeer in deze bar helemaal compleet

Hoe geraak je daar?

Je vindt de Red Sky Rooftop Bar boven het Centara Grand Hotel. Om daar te geraken neem je de BTS tot aan station Siam of Chit Lom. Het hotel bevindt zich op Rama I road.

Openingsuren: 17u00 tot 01:00

Google maps link

Octave Rooftop Bar

octave 2

De Octave Rooftop Bar is een nieuwkomer in de stad. Het expat centrum Sukhumvit heeft een tijdje op zijn honger gezeten wat een kwaliteitsvolle rooftop bar betreft, maar de komst van Octave maakt dit ruimschoots goed. Deze bar vind je op het dak van het Marriot hotel en heeft 3 verdiepingen. Elke verdieping heeft een glazen omheining, dus waar je ook zit, het uitzicht wordt sowieso schitterend. De drie bars hebben elk een heel andere sfeer: de eerste verdieping is de loungebar, met heel veel zitplaatsen. Daarboven vind je de balcony bar, met een fantastisch en heel ver reikend zicht op de stad, helemaal tot aan de Chao Phraya rivier. De ultieme attractie vind je helemaal op de top: een ronde bar met 360° uitzicht en in het midden een hypermoderne cocktailbar. Kostprijsje voor een cocktail is 360 baht. Zowel de cocktails als het fingerfood zijn heel verfijnd en origineel en dus zeker hun geld waard.

Octave Rooftop bar biedt een fantastisch zicht op Bangkok, Thailand, Zuid Oost-Azië
Ook de Octave Rooftop bar biedt een fantastisch zicht op Bangkok

octave rooftop 3

Top dj in Octave rooftop bar, Bangkok, Thailand, Zuid Oost-Azië
Een top dj op een rooftop bar maakt het plaatje ( 😉 ) compleet!
Cocktail bar in het midden van Octave Rooftop Bar, Bangkok, Thailand, Zuid Oost-Azië
En centraal op het dak: een cocktailbar!
Cocktails in Octave Rooftop Bar, Bangkok, Thailand, Zuid Oost-Azië
Mmmmmmmm…

Je neemt voor deze skybar de BTS naar Thong Lor. De bar bevindt zich boven het Marriott hotel, het adres is 2 Sukhumvit soi 57.

Openingsuren: 17u00 tot 2u00

Google maps link

Skytrain Jazz bar

Je beseft pas echt hoe fantastisch je avond was, wanneer hij voorbij is. En dan besef je gelijk ook dat je geen foto’s getrokken hebt. Zo’n avondje was het toen ik de Skytrain Jazz bar bezocht. Er heerst een fantastische ongedwongen sfeer, het uitzicht is geweldig en de cocktails zijn degelijk en goedkoop. Deze skybar hoort niet bij een hotel, maar is gelegen in een smal, redelijk onopvallend gebouw. En dat is net de charme ervan! De stijl van het interieur is redelijk eclectisch: typisch Thaise prularia, retromeubelen en reismemorabilia werden samen gesmeten en zorgen voor een verrassend passende geheel. Op het terras buiten heb je uitzicht op de skyscrapers van Bangkok en op de BTS die elke kwartier (als je er voor middernacht bent) voorbij rijdt. Een heel unieke bar waar je gewoon een hele avond wil genieten, babbelen en peinzen over hoe fucking cool deze stad toch is.

Hoe geraak je daar?

De leukste manier om in deze bar te geraken, is door de skytrain te nemen tot aan station Victory Monument. Je neemt de uitgang richting het monument en daalt de trap af aan Victory shopping mall. Je loopt deze straat (Ratchawhithi) door tot je aan een park komt. Dat wandel je helemaal door, tot je de uitgang bereikt. Je gaat naar rechts en loopt de straat door richting het BTS spoor. De bar bevindt zich in Rang Nam Alley.

Hoef je geen gezellige wandeling door het park? Verlaat het BTS station dan gewoon in de andere richting en blijf rechtdoor lopen. De bar bevindt zich op je weg.

Google maps link

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s