Onze favoriete markten in Bangkok

Wang Lang Market

 

Wang Lang Market is een populaire lunch locatie voor Thaise studenten en verplegers van het nabijgelegen universitair ziekenhuis. De centrale markt vind je over een lengte van 300 meter in Phran Nok Road, waar ze versmelt met de steegjes die deze centrale straat omringen. Hier moet je zijn als je benieuwd bent naar de echte Thaise keuken. Het aanbod is hier zo ongelofelijk groot dat je weken nodig hebt om elk gerecht te kunnen proeven, waarbij je bij elk proefmoment weer iets compleet nieuw zal ervaren. Achter de kraampjes vind je kleine winkeltjes waar je goedkoop kleren en handtassen kan shoppen. Babette bezocht deze markt met Thaise studentes Ploy, Mint en May, die hier een filmpje van maakten voor een schoolproject.

Hoe geraak je daar?

Je bereikt Wang Lang Market door de cross river boot taxi te nemen aan pier N9, ter hoogte van The Grand Palace. Je wandelt aan de overkant van het water zo de markt in vanaf de pier. Een andere optie is de taxi.

Openingsuren: 10u00 tot 16u00, de omliggende restaurantjes blijven meestal open tot 22u00

Google maps link

Kosum Ruam Jai Market

2017-11-10 11.24.11 (2).png

Deze markt zal je enkel bezoeken wanneer je in de buurt van Don Muang moet zijn, een district in Bangkok dat momenteel voornamelijk dient om een binnenlandse vlucht te nemen naar het Zuiden of het Noorden. Is dat bij jou het geval, aarzel dan niet om de dag voor je vlucht een hotel te boeken in district Don Muang en bezoek deze markt! Je vindt hier zowel een overvloed aan traditionele gerechten als Aziatische versies van hamburgers en kebab, en sushi voor een prikje. Er is zelfs een marktkramer uit Duitsland die pogingen doet om wiener schnitzel populair te maken bij het Thaise publiek! Achter de food market is er een tweedehandsmarkt waar je originele en vintage kledij kan scoren. Deze buurt is nu nog een geheim voor toeristen, maar daar zal binnen 4 jaar verandering in komen, wanneer het BTS station van Don Muang in werking gaat. Dit is dus je kans om de wijk te bezoeken voor ze platgetreden wordt door andere toeristen!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Hoe geraak je daar?

De beste manier om hier te geraken is de BTS nemen tot aan station Mo Chit en van daar de taxi nemen naar Kosum Ruam Jai. Dat is de straat waar de markt gevestigd is.

Openingsuren: van 10u00 tot 22u00

Google maps link

Khao San

Het nachtleven van Khao San Road is heel bekend en wordt door menig toerist gesmaakt. Van zodra het donker wordt, openen de bars en transformeert deze rustige markt zich tot ultieme feestlocatie. Wij zijn echter ook fan van de dagversie van khao San Road. Je zal veel minder volk zien (de meeste toeristen die in de buurt verblijven zijn nog volop hun roes aan het uitslapen), dus je hebt veel meer kans om koopjes te doen! Op deze markt vind je voornamelijk strandkledij, kleedjes en een heel grote hoeveelheid t-shirts met de origineelste bedrukkingen. Wij gingen naar huis met een geweldig marcelleke van de band Velvet Underground. In België zal je hier veel meer voor betalen dan de 5 euro die wij hiervoor hebben neergeteld!

Hoe geraak je daar?

Voor Khao San Road neem je het beste de taxi vanaf je locatie, of je neemt de boot taxi tot aan pier N13 en wandelt van daar naar Khao San Road.

Google maps link

China town

china.jpg

Chinatown is een wijk in Bangkok, maar je kan haar ook bekijken als een gigantische avondmarkt vol heerlijke maaltijden. De keuken is uiteraard Chinees getint, wat al eens een leuke verandering is na weken van Thaise maaltijden. En zelfs als je er niet eet, is gewoon de sfeer in de straten van Chinatown een heel goede reden om er tegen de avond af te zakken. Shoppen doe je in de vele kleine winkeltjes achter de eetkramen.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hoe geraak je daar?

Je neemt het best eerst de BTS tot aan station Saphan Taksin. Daar neem je de boot taxi naar pier N5. Dat is de ingang van Chinatown. Een andere optie is de taxi, maar dat zal je iets duurder uitkomen.

Google maps link

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s