Bangkok door de ogen van de locals

Wij vroegen enkele inwoners van Bangkok naar hun favoriete plekje in de stad.

 Van links naar rechts: onze vrienden Ploy, Mac, Tee, Tom, Eve en Prae

De tip van Prae 

Prae Thamwapi woont met haar man Tom en hond Marley in Don Muang, Bangkok.

Haar favoriete plek in Bangkok is Suan Rot Fai (de officiële naam is Wachirabenchatat park). Dit is een park in het Noorden van Bangkok en een heel populaire plaats om te fietsen en te picknicken. Prae en haar man lieten in dit park hun verlovingsfoto’s trekken, dus het heeft voor altijd een speciale betekenis voor haar.

park prae.jpg

Hoe geraak je daar?

Je bereikt het park door de BTS te nemen tot aan station Mo Chit. Je steekt de straat over richting Chachuchak park en loopt rechts door richting het vlindertehuis. Achter dat gebouw bevindt zich het park waar Prae zo veel van houdt.

Google maps link

De tip van Eve

Eve is een jonge Thaise vrouw die momenteel in Rotterdam woont met haar man en kind. Zij groeide op in Khon Kaen, ten Noord-Oosten van Bangkok, maar woonde ook enkele jaren in de hoofdstad. Haar favoriete buurt in Bangkok is Thanon Phra Athit. Deze straat ligt naast het Phra Sumen fort en op 5 minuutjes wandelen van Khao San Road. Er zijn verschillende restaurantjes en gezellige bars. De sfeer is er veel relaxter dan in Khao San en je kan er nog rustig uitgaan zonder over de koppen te lopen. Het is een leuke buurt om andere reizigers te leren kennen.

Google maps link

De tip van Tom

Tom De Smet woont al 10 jaar in Bangkok met zijn vrouw Prae. Hij heeft twee favoriete plekjes in Bangkok: Bang Krachao en Dusit Zoo. In Bang Krachao kan je echt tot rust komen. Het is de ideale bestemming om de hectiek van Bangkok achter je te laten en te genieten van een mini jungle in het midden van de stad. Dusit Zoo, of Khao Din,  is de dierentuin van Bangkok. Hij bestaat al bijna 70 jaar en is een thuis voor zo’n 1600 inheemse en uitheemse dieren, zoals giraffen, zebra’s en nijlpaarden. Het is een ideale uitstap voor mensen die Bangkok bezoeken met kinderen. Je kan de zoo door wandelen, of een treintje nemen dat in 20 minuten de zoo rond gaat. Het dierenpark bevindt zich op Rama V road, in het administratieve centrum van de stad.

Dusit Zoo, een leuke uitstap voor wie Bangkok bezoekt met kinderen.

Hoe geraak je daar?

Voor een bezoek aan de zoo neem je het best de BTS tot aan Victory Monument. Daar neem je dan een taxi tot aan de zoo. Zorg dat je de taxi neemt aan de straatkant van Victory Mall, anders ga je de verkeerde richting uit!

Google maps link

Bang Krachao, de favoriete plaats in Bangkok van Tom De Smet, die het eiland bezocht met zijn vrouw Prae.

Lees hier verder over het prachtige groene eiland Bang Krachao.

De tip van Mac

Mac is geboren in Kon Khaen, maar woont al zijn hele volwassen leven in Bangkok met zijn vrouw en twee dochters. Zijn favoriete plaats in de stad is Wat Saket, een van de meest heilige tempels in Bangkok.

bangkok 147

Maar de plek die iedereen moet bezoeken in Bangkok, zegt hij met een knipoog, is restaurant Tee-Ang. Dit is zijn eigen zaak, waar je de allerbeste hot pot van Bangkok kan eten!

De tip van Tee

Tee woont in Bangkok met zijn verloofde Mint. De plaats die hij het liefste bezoekt in Bangkok is the marble temple, of Wat Benchamabophit. Dit is voor hem de mooiste tempel van Bangkok en hij bezoekt hem vaak om even tot rust te komen en in contact te komen met zijn geloof.

wat tee.jpg

Hoe geraak je daar?

Je vindt de tempel nabij het Dusit paleis in Bangkok, het officiële verblijfsadres van de koning en de plaats waar de kroning plaats vindt. De beste manier om er te geraken is de BTS nemen tot aan Victory Monument en dan de te taxi nemen tot aan de tempel. Hij ligt op het kruispunt tussen Thanon Rama V en Thanon Si Ayutthaya.

Google maps link

De tip van Ploy

Ploy is een net afgestudeerde jonge vrouw die geboren en getogen is in Bangkok. Wanneer zij afspreekt met vrienden, doet ze dat het liefst in een van de winkelcentra. Haar favoriete locatie is Siam Square. Hier vind je de allerhipste winkelcentra van Bangkok: Siam Center, Siam Paragon en Central World. Alles waar een jonge hippe inwoner van Bangkok nood aan heeft is aanwezig in deze winkelcentra: leuke koffiebars, heel veel winkels, fantastische restaurants met een “all you can eat” formule, een bioscoop, fitness en karaoke bar!

siam center

Hoe geraak je daar?

Je neemt voor Siam Square de bts tot aan station Siam. Dit is een centraal punt in Bangkok en heel makkelijk te bereiken.

Google maps link

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s