Nachtleven in Bangkok

“One night in Bangkok and the world’s your oyster” zongen de vinylshakers en oh wat hadden ze gelijk. Bangkok bruist van het nachtleven en van interessant volk, elke dag van de week!

Zelfs als je er maar een dag bent, en hoe vroeg je binnenlandse vlucht of busrit ook valt de dag erna, je hebt Bangkok niet leren kennen als je het niet hebt beleefd by night. Of je dat nu in de wijken doet waar je grotendeels toeristen leert kennen, of in een traditionele Thaise bar waar je tegen 5u in de ochtend nog een laatste keer klinkt met een lokale tooghanger – beiden totaal geen idee waar het gesprek die avond eigenlijk over ging, maar beiden zielsgelukkig – iedereen verdient een feestavondje in Bangkok, ook jij! Wij maakten een selectie van de leukste wijken.

Siam Square

Een uitstap naar een winkelcentrum is sowieso een favoriete tijdverdrijf voor veel Thai. ‘s Avonds komt de buurt rond Siam Square pas echt tot leven. Met zijn gigantische billboards en hoge gebouwen doet het meteen denken aan Times Square, New York. Mensen ontmoeten elkaar hier om iets te eten – elk winkelcentrum heeft wel verschillende restaurants met een “all you can eat”-formule –  bij te praten met een ice coffee en Chai Latte, of om een film mee te pikken. Bijna elk winkelcentrum heeft op de bovenste verdieping een cinema. Zo goed als elke film wordt afgespeeld in de originele versie met Thaise ondertiteling. Voor de start van de film wordt het nationale volkslied gespeeld, en er wordt van iedereen in de zaal verwacht dat ze recht staan tot het lied voorbij is. Nadien kan je net zoals bij ons genieten van het laatste wat Hollywood te bieden heeft!

Hoe geraak je daar?

Je neemt voor Siam Square de bts tot aan station Siam. Dit is een centraal punt in Bangkok en heel makkelijk te bereiken.

Google maps link

Khao San Road

Iedereen die de film “The Beach” zag, herinnert zich de surreële nacht waarin Leonardo Dicaprio feestend deze straat door waggelt en uitgedaagd wordt slangenbloed te drinken. In Khao San is alles mogelijk en is feesten verplicht! Ondertussen is de straat een beetje een karikatuur van zichzelf geworden en is het echte bizarre er wat af, maar als je op zoek bent naar een avond vertier in een straat waar bijna elke nationaliteit van de wereld vertegenwoordigd is: this is the place to be!

 

Hoe geraak je daar?

Voor Khao San Road neem je het beste de taxi vanaf je locatie, of je neemt de boot taxi tot aan pier N13 en wandelt van daar naar Khao San Road.

Google maps link

Chinatown

Deze buurt is op haar best van zodra het donker wordt! De ietwat groezelig aandoende drukke straten in Chinatown krijgen een heel nieuwe invulling van zodra de avond valt. Verlichte lampionnen en Chinese neonlicht dragen bij tot de sfeer terwijl je beslist welke Chinese straatmaaltijd je honger zal stillen. Want het belangrijkste dat deze buurt van Bangkok te bieden heeft, is haar diversiteit in street food. Wie zin heeft om een avondje door te zakken met uitstekende live muziek op de achtergrond, sluit af in Tep Bar in Soi Nana!

Hoe geraak je daar?

Je neemt het best eerst de BTS tot aan station Saphan Taksin. Daar neem je de boot taxi naar pier N5. Dat is de ingang van Chinatown. Een andere optie is de taxi, maar dat zal je iets duurder uitkomen.

Google maps link

Soi Cowboy

Het “glazen straatje” van Bangkok, dat enkel ‘s nachts tot leven komt. Hier vind je een verzameling go go bars en kan je pingpong shows zien. Voor wie dat laatste niet kent: hier tonen naakte Thaise deernen hoe goed ze een pingpongbal met hun flamoezeken het podium op kunnen botsen. Niet voor iedereen, maar hoe dan ook een belevenis! De hele sfeer in soi Cowboy is ongedwongen en taboeloos, maar nooit opdringerig. De meeste bars blijven open tot 2u30 en je kan hier gerust een nachtje uitgaan met vrienden, zonder dat er van je verwacht wordt een Oosterse bedprinses mee te nemen naar je hotelkamer. De straat ligt tegenover de hippe mall “Terminal 21”, waar je een hapje kan eten voor je de zinderende wereld van Soi Cowboy binnen stapt.

Hoe geraak je daar?

Je neemt de BTS tot aan station Asok. Daar zie je al meteen het winkelcentrum Terminal 21. Om in Soi Cowboy te geraken, steek je de straat over aan Terminal 21. Soi Cowboy ligt naast Interchange 21, een winkelcentrum aan de overkant van de straat, naast de BTS spoorlijn.

Google maps link

RCA

Dit is de afkorting voor Royal City Avenue. Een hele straat dus, vol met bars en clubs om je vingers bij af te likken! De oudste en bekendste club in deze straat is Route 66. Dit is de plek waar bijna alle jonge Thai uitgaan. Er zijn twee zalen: rechts vind je de hip hop scene, en in de linkse zaal komen Thaise bands bewijzen hoe goed 70’s soul en de laatste Thaise hitjes perfect met elkaar te vermengen zijn voor een heerlijke dansavond. Op vrijdag en zaterdag komen er in de club nog extra zalen bij voor de liefhebbers van house en elektronische muziek. Dit is een op en top Thaise scene, dus het is eens leuk om je avond in te zetten zoals de Thai dat doen: Je koopt een fles sterke drank aan de bar (de Thai prefereren whisky met flesjes soda) en zet je met je gezelschap aan een van de vele tafeltjes in de club. Feesten maar!

Heb je het graag nog wat heftiger? Onyx Main Stage is een mega club met een capaciteit van 2000 man, waar elk weekend de beste dj’s spelen (zoals bijvoorbeeld the Chainsmokers). Dit is heftig, Ibiza-style clubbing en je betaalt daar ook voor. (300 baht voor een gewone avond, indien er een internationale dj is zal je meer betalen). Heb je het liever wat rustiger? Cosmic Café is een gezellig biercafé waar je perfect je avond in RCA kan starten. Steeds met livemuziek die altijd heel verschillend is in stijl, dus de ambiance is altijd een verrassing!

Hoe geraak je daar?

De beste manier om hier te geraken is per taxi. Er is geen BTS station in de buurt, noch een metrostation. Reken op zo’n 100 tot 250 baht voor de taxirit.

Google maps link

Feesten met de locals

Wij spendeerden veel van onze nachten in Bangkok in Khao San, maar wij gingen ook vaak uit in lokale bars met Thaise vrienden. Of we dronken gewoon wat whisky bij de vrienden thuis. Zelfs al ken je zelf geen Thais, of vlot het Engels van je feestgenoot niet zo goed: met whisky, muziek en een glimlach is een feestje snel gebouwd!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s