Hoe naar Slovenië reizen?

Slovenië is belachelijk makkelijk te bereiken vanuit België, dus het is een wonder dat het land nog maar weinig toeristen kent. Het thuisland van Melania Trump is niet alleen rijk aan prachtige bergpassen, watervallen en meren, je hebt er ook een mooie kust en er is de levendige hoofdstad Ljubljana!

Waar ligt Slovenië?

Slovenië ligt tussen Oostenrijk, Italië, Kroatië en de Middellandse Zee en op ongeveer 12 uur rijden van België.

Dit zijn de verschillende manieren om naar de Europese miniatuurversie van Canada te reizen:

Met het vliegtuig

Voor nog geen 300 euro per persoon kan je vliegen naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Deze vlucht duurt ongeveer 1u30. In Slovenië zelf ligt alles vrij dicht bij elkaar en er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om door het land te reizen.

Je kan er ook voor kiezen om te vliegen naar Salzburg, Oostenrijk en van daar naar het Triglav Nationaal Park te reizen. Je kan een auto huren aan de luchthaven van Salzburg, of je neemt de trein tot in het Italiaanse dorp Tarvisio Boscoverde en neemt van daar een bus of taxi tot in het nationaal park.

Met de auto

Wanneer je ervoor kiest om zelf naar Slovenië te rijden, zal je ongeveer 12 uur onderweg zijn. Dit is een heel mooie road trip door Duitsland en Oostenrijk en hij brengt je meteen naar het hoogtepunt van je reis: Het Triglav Nationaal Park. In Slovenië zelf is alles heel goed te bereiken en ga je eigenlijk nooit meer dan een paar uur onderweg zijn.

Met de trein

Dit kan een vermoeiende trip worden, maar voor wie wat tijd heeft en graag treinreizen maakt, is dit zeker een optie! Je neemt het best de trein tot in Salzburg. Het goedkoopste ticket dat wij vonden kostte nog geen 90 euro, en had de minste overstappen.  Je bent ongeveer 9 uur onderweg vanuit Brussel-Zuid en je moet overstappen in Frankfurt en München voor je Salzburg bereikt. Na een nachtje slapen in Salzburg (waarom niet, je bent op reis 😉 ) neem je de trein naar het Italiaanse dorpje Travisio Boscoverde, waar je een bus of taxi kan nemen naar het nationaal park.

Met de bus

De meest tijdrovende optie, maar ook de goedkoopste (reken op ongeveer 70 euro), is het nemen van de bus tot in Slovenië. De Duitse maatschappij Flixbus heeft dagelijks verschillende bussen die vanuit Brussel vertrekken naar Ljubljana. Je hoeft maar 1 keer over te stappen op een andere bus en die overstap duurt meestal lang genoeg om iets te eten nabij het overstapstation. Om je reiservaring zo gezellig mogelijk te maken, let je er dus het best op dat je overstap ongeveer rond het avondeten valt. Je hebt meestal ongeveer 3 uur tijd, zodat er genoeg ruimte is om wat rond te lopen, iets te eten en te ontspannen voor je nacht in de tweede bus ingeluid wordt. Voor je het weet arriveer je ’s morgens in Ljubljana.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s