Reizen door Slovenië

Slovenië is 20 000 km² groot, ongeveer twee derde van de oppervlakte van België. Kies je enkel voor Slovenië als bestemming om je vakantieweken door te brengen, dan ga je dus zeker nooit te lang onderweg zijn om alles te bezoeken! Het land ligt ook naast Oostenrijk, Italië en Kroatië, wat je de mogelijkheid biedt een van deze bestemmingen aan je reis toe te voegen.

Slovenië in kaart

Door Slovenië reizen met het openbaar vervoer

Slovenië heeft een vrij goede treinservice, maar om de kleinste dorpjes te bereiken zal je eerder een combinatie van trein en bus moeten overwegen.

Zo kan je vanuit Ljubljana de trein nemen tot aan Bohinj, maar om het Triglav Nationaal Park door te gaan, zal je moeten vertrouwen op het lokale bussysteem.

Vanuit Bohinj kan je dan weer de trein nemen richting de kuststad Koper en van daar geraak je met de trein perfect weer in Ljubljana om daar je vlucht terug naar huis te nemen.

Je kan met het openbaar vervoer dus perfect de hoogtepunten van Slovenië bezoeken: de hoofdstad, de kust en delen van het Triglav Nationaal Park. Voor de kleinere dorpjes ben je sowieso afhankelijk van de lokale busservice, waarvan de regeling waarschijnlijk niet altijd duidelijk zal zijn. Maar de bevolking in Slovenië is zo ongelofelijk vriendelijk, dat ze je met plezier gaat helpen!

De website van de Sloveense spoorwegen vind je hier 

Door Slovenië reizen met de auto

Optie 1: een auto huren

Wie liever niet zelf helemaal tot in Slovenië rijdt, kan een auto huren in de luchthaven van Ljubljana, of in het stadscentrum. De kosten hiervoor, afhankelijk van het type auto dat je kiest starten bij een bedrag van ongeveer 140 euro voor een huurperiode van 10 dagen.

Optie 2: Zelf rijden

De andere optie is gewoon zelf vanuit België naar Slovenië rijden via Duitsland en Oostenrijk. Dit is een prachtige roadtrip en je arriveert meteen in het mooiste punt van Slovenië: het Triglav Nationaal Park.

Wij hebben deze optie gekozen en vonden het heerlijk om gewoon door het land te rijden en te stoppen op de plaatsen die ons bevielen. Bovendien hoef je geen rekening te houden met trein – en busuren en ben je dus helemaal vrij in je reis.

Welke optie je ook kiest, Slovenië zal je verstommen met haar schoonheid en de vriendelijkheid van haar bevolking!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s