Niet te missen in en rond Miami

Oooh Miami, wat is het toch een vrolijke stad! De zon schijnt er elke dag, een dagelijkse zwemsessie in de Caraïbische zee is de normaalste zaak van de wereld, pastelkleuren lijken er uitgevonden te zijn en het leven wordt er elke avond stevig gevierd! Dat de stad naast de Caraïben ligt, kan je merken in alles. Het leven is mooi, maar in Miami is het nog net iets mooier.

Miami Beach, waar wulpse lichamen welkom zijn

Miami Beach zwemmen
Tijdens het regenseizoen is het in Miami soms wat minder zonnig. Maar warm genoeg om te zwemmen is het AL-TIJD!

“Oh yeah baby, you so fiiiine, yo ass be juicy, you got an aaaaass I want to squeeze for days”: het is slechts een selectie van de gesproken serenades die mijn ronde romige bilpartij kreeg toen ze flaneerde langs de kustlijn van Miami Beach. In Miami wordt het leven, de mens en het lichaam dat daar bij hoort gevierd en dat kan je alleen maar leuk vinden! Verder heeft Miami Beach alles wat je verwacht van een tropische bestemming: de kustlijn is fantastisch, het Lummus Park vol palmbomen biedt op de nodige momenten voldoende schaduw en de Ocean Drive erachter zorgt voor heerlijke cocktail opportuniteiten na een dagje zonnen en zwemmen!

Miami Beach kustlijn in Miami, Florida, Verenigde Staten
Vijftig tinten blauw in Miami Beach
Wandelen langs Miami Beach, Florida, Verenigde Staten
Je kan kilometers lang wandelen langs de kust van Miami Beach, de uitzichten zijn steeds fantastisch
Stoner lezen in Miami Beach, Florida, Verenigde Staten
Stoner van John Williams ging mee naar Miami!
Miami Beach Lummus Park
Tussen Ocean Drive en de kustlijn van Miami Beach vind je Lummus Park, een heerlijk schaduwrijk plekje vol palmbomen!
Zwemmen in Miami Beach
Zwemmen in het heerlijke water van Miami Beach
Reddershuisje met beach babe in Miami Beach, Florida, Verenigde Staten
Een van de geweldige reddershuisjes op Miami Beach. Mijn vriendin Sylvana past perfect in het plaatje! 😉
Ocean Drive, Miami Beach, Florida, Verenigde Staten
Ocean Drive Baby! Dé plaats voor een verfrissende cocktail na een dagje zonnen op Miami Beach

Miami Beach Art Deco Center: waar Barbie leeft

miami 27

Het Art Deco Center in Miami zorgt voor een opengevallen mond voor mensen die, net als ik, helemaal gek zijn van pastelkleurtjes en decoratieve gebouwen. Dit centrum is bijna exact hoe ik me de woonplaats van Barbie voorstelde toen ik kind was, en dus was wandelen door Miami Beach voor mij de absolute hemel! Niet alleen had ik mijn Barbie kinderfantasie, maar je kan je ook perfect voorstellen hoe fantastisch het moet zijn geweest om dit stadsdeel gezien te hebben in de jaren ’50, waar de pastelkleurige jurkjes van vrouwen toen een perfect samenspel moeten geboden hebben met deze omgeving. Vandaag zijn het glittertanga’s en snelle ferrari’s die voorbij de Art Deco gebouwen razen, maar dat doet niets af aan de schoonheid van de wijk!

Art Deco Center Miami Beach, Florida, Verenigde Staten
Prachtige hotels in Art Deco Stijl in het Art Deco Center van Miami Beach
The Colony Hotel Miami Beach, Florida, Verenigde Staten, art deco
The Colony Hotel, gebouwd in 1935 en hét symbool van het Art Deco Center van Miami
Avalon Hotel Art Deco Center, Miami Beach, Florida, Verenigde Staten
Volgens mij woont Barbie hier 😉

Little Havana in Downtown Miami

Miami ligt op nog geen 600 kilometer van Cuba en heeft doorheen de geschiedenis, vooral in de jaren ’60, een grote toevloed van Cubaanse migranten gekend. Het spreekt dan ook voor zich dat er een Cubaanse wijk te vinden is in het centrum van Miami. In Little Havana kan je een geweldige Cuban Sandwich eten, Cubaanse sigaren kopen en de Freedom Tower bezoeken. De Freedom Tower zorgde in de jaren ’60 voor de registratie en medische voorzieningen van Cubaanse immigranten en is vandaag een museum voor moderne kunst.

Boottocht langs de baai van Miami

Madonna, Sylvester Stalone, Ricky Martin en andere sterfelijke goden van deze tijd, weten dat het leven in Miami goed is. En daarom hebben ze hier allemaal een (allerminst bescheiden) optrekje gekocht! Je kan een boottocht doen om al deze huizen te zien, en die activiteit is zeker de moeite! Ik ben een fan van boten en water, dus een boottocht langs de baai van Miami was sowieso een top moment voor mij! Niet alleen zie je de fantastische celebrity huizen, maar je ziet Miami ook eens vanuit een ander oogpunt!

Boottocht baai Miami, Florida, Verenigde Staten
Helemaal in mijn element op de boot langs de baai van Miami
Tony Montana, Scarface, huis in Miami, Florida, Verenigde Staten
Het huis van Tony Montana, hoofdpersonage in de film Scarface. Must see locatie voor filmfreaks als ik 😉
Boottocht Miami met skyline, Miami, Florida, Verenigde Staten
Een mooi uitzicht op de skyline van Miami vanop de boot

Culinair paradijs Española Way

Española Way is hét culinaire paradijs van Miami Beach. Op een afstand van nog geen kilometer vind je Cubaanse, Braziliaanse, Mexicaanse, Italiaanse en Amerikaanse restaurants! Deze straat is een waar paradijs voor foodies, en een keuze maken tussen de restaurants is eigenlijk een beetje een hel. De oplossing? Blijf gewoon twee weken in Miami, en test ze allemaal uit! 😉

972189_10151637818699430_434250065_n

miami 11

Feesten op Ocean Drive

miami 4

Ok, wij hebben niet de hele Ocean Drive afgezocht naar de beste bar. Wij vonden vrij onmiddellijk onze gading bij Clevelander en zijn daar tijdens ons hele verblijf naartoe blijven gaan. Redenen? De cocktails zijn geweldig (maar zoals overal in Miami aan de dure kant.), de sfeer is er gemoedelijk én we hadden een lichte crush op onze barman Luke. Tegen de avond ontstaat er een fantastisch feestje rond het zwembad van dit hotel en kan je leuke babbels maken met de andere gasten of los gaan op de dansvloer. Let wel: in Miami wordt er geflirt en gespeeld op de dansvloer, het is dus niet ondenkbaar dat er plots een man tegen je komt dansen. Bevalt dit je niet, laat dat dan gewoon rustig merken, hier wordt namelijk echt niets kwaad mee bedoeld! “Party in the city where the heat is on”: pas na een nachtje feesten in Miami begrijp je echt deze woorden van Will Smith 😉

Uitstapjes vanuit Miami

Everglades

6909_10151637810779430_752110146_n

De Everglades moet je gewoon bezocht hebben als je in de buurt bent! Dit moeraslandschap heeft altijd tot de verbeelding gesproken voor mij, dus deze uitstap stond sowieso op het lijstje. Je kan de Everglades alleen bezoeken met een bootje, maar mijn vriendin Sylvana en ik kozen voor een begeleide tour. Dit is waarschijnlijk niet de meest unieke manier om het gebied te verkennen, maar leuk is het wel! Het zicht op het prachtige moeraslandschap heb je hoe dan ook, en de gids zal je onderweg ook wijzen op de alligators onderweg.

Alligator Everglades Florida, Verenigde Staten
Hij is een beetje moeilijk te spotten, maar ergens in dit moeras zie je een alligator 😉
Tour gids Everglades, Florida, Verenigde Staten
Onze tour gids tijdens onze tocht door de Everglades

Key West

Huizen in Key West, Florida, Verenigde Staten
De prachtige huizen in Key West

Een van de meest bijzondere plekjes in Florida, en waarschijnlijk in heel de Verenigde Staten, is Key West. Het leven hier gaat net iets trager dan elders, niets moet en alles mag en wat er ook gebeurt, hier heerst het algemene idee dat alles altijd goed komt. Wij kwamen aan in Key West te midden van een gigantische tropische regenbui, waardoor we gingen schuilen in een van de meest legendarische bars van het stadje: Captain Tony’s Saloon. De aanhoudende regen en de koraalbodem in Key West zorgde ervoor dat de straten overstroomden en bijgevolg ook de bar. De muzikant die die middag optrad in Captain Tony’s Saloon, verhuisde van de grond naar een bar stoel, om zijn optreden te eindigen op een tafel. Dat water zou ooit wel weg gaan, maar het optreden stoppen, nee hoor! Als toenmalige roker was het een leuk extraatje dat je in deze bar nog mocht (en waarschijnlijk nog steeds mag) binnen roken. Alleen, ik had geen sigaretten meer. Dus liep ik door de tot zwembad verworden straten op zoek naar sigaretten. Ik kwam terug met een pakje en werd onthaald met applaus, en royaal betaald voor het uitdelen van sigaretjes aan andere behoeftigen. “Best cigarette in the world!”, werd er geroepen en meer was er niet nodig om deel van deze prettig gestoorde club te worden.

Captain Tony's Saloon, Key West, Florida, Verenigde Staten
De legendarische bar Captain Tony’s Saloon
Overstroming in Key West, Florida, Verenigde Staten
Overstroming in Key West, helemaal geen probleem!
Humor in Key West, overstroming, Florida, Verenigde Straten
Humor in Key West 😉

In de late namiddag verdween de regen en niet veel later ook al het water in de straten. Tijd om naar de kust te gaan voor onze bus weer vertrok, was er niet, maar gelukkig kregen we nog de kans om een echte “Sloppy Joe’s te eten!

Sloppy Joe's bij Sloppy Joe's, Key West, Florida, Verenigde Staten
De enige echte Sloppy Joe’s bij Sloppy Joe’s
Sloppy Joe's interieur, Key West, Florida, Verenigde Staten
Het interieur van Sloppy Joe’s

Een Sloppy Joe’s is het bekendste gerecht op de kaart van de diner Sloppy Joe’s: Een hamburgerbroodje met daarin gemalen kaas en bolognaise saus! Het was de favoriet van frequent bezoeker Ernest Hemingway, die jaren op Key West heeft gewoond. De diner zelf is genoemd naar een bar in Cuba, waar naast drank ook verse vis werd geserveerd op ijs. Door de hitte smolt het ijs echter, waardoor bezoekers de eigenaar van de bar, José (of Joe) verweten “sloppy” of slordig met zijn bar om te gaan. Ernest Hemingway had lange tijd in Cuba verbleven voor hij naar Key West kwam, en koos de naam voor Sloppy Joe’s.

Ernest Hemingway huis Key West Florida Verenigde Staten
Het huis van Ernest Hemingway in Key West
The Strand Theatre, Key West, Florida, Verenigde Straten
The Strand Theatre, een bioscoop uit de jaren ’20 en centraal gelegen in Duval Street. Nu jammer genoeg een supermarkt, maar het gebouw heeft haar charme behouden.
Duval Street Key West Florida Verenigde Staten
Duval Street, de hoofdstraat van Key West en de thuis van Sloppy Joe’s, Captain Joe’s Saloon en The Strand

Je kan het huis van Ernest Hemingway bezoeken, een bootexcursie doen langs de kust van de Florida Keys, of gewoon wat rondlopen door de prachtige straten van een van de mooiste dorpjes in de Verenigde Straten!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s