Lloret de mar, meer dan een feestbestemming

Lloret de Mar, het is een van de favoriete reisbestemmingen van zonminnende Belgen! Met discotheken die tot in de vroege uurtjes de foutste beats op je loslaten, is dit dorpje langs de Costa Brava in de loop der jaren jammer genoeg ook iets beruchter geworden en staat het ondertussen iets meer bekend als een “foute” feestbestemming.

Maar Lloret de Mar is meer dan alleen discotheken.

Op slechts een paar minuten wandelen langs de kust, heb je heerlijk rustige stukken rotsstrand waar je een hele namiddag kan vertoeven. Er is een prachtige bar met enkel het uitzicht op de kust, waardoor de tientallen hotels op nog geen 500 meter afstand mijlenver lijken en je heel even het gevoel hebt in het Lloret de Mar van weleer te vertoeven.

Rotskust in Lloret de Mar, Cosa Brava, Spanje
Op deze rotsen is het heerlijk genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee

 

Prachtig uitzicht op de kust in Lloret de Mar, Costa Brava, Spanje
Rustgevend uitzicht langs de kust van Lloret de Mar
Chillen tussen de rotsen in Lloret de Mar, Costa Brava, Spanje
De rotspartijen bieden een geweldig bedje om even te bruinen onder de Spaanse zon
Rotskust in Lloret de Mar, Costa Brava, Spanje
Het uitzicht op de rotskust van Lloret de Mar geraak je nooit beu

Bar Cala Banys

De mooiste bar in Lloret de Mar is zonder twijfel Cala Banys. Deze bar ligt een beetje verscholen achter de rotsen, voorbij het standbeeld van Dona Marinera, een wandeling van ongeveer een kwartier vanaf de hoofdstraat in Lloret del Mar, de Avinguda Just Marlés Vilarrodona.

In deze bar drink je een heerlijke sangria, cocktail of Spaans biertje, helemaal verscholen achter de palmbomen en met zicht op de prachtige rotskust.

Sangra in Lloret de Mar, Costa Brava, Spanje
Santé! Een beter uitzicht om te genieten van een sangria in Lloret de Mar vind je echt niet!
Mooiste bar in Lloret de Mar, Costa Brava, Spanje
Hier kan je uren vertoeven tussen de palmbomen
Mooiste bar in Lloret de Mar, Costa Brava, Spanje
Mooier wordt het echt niet

Het centrum van Lloret del Mar

Wanneer je het dorpsplein over wandelt, voorbij de bibliotheek van Lloret de Mar, kom je in het centrum van het stadje. Hier vind je heel wat winkels, enkele authentieke Spaanse restaurantjes en speeltuinen. Jawel, Lloret de Mar is ondanks haar feestreputatie ook enorm kindvriendelijk! Wanneer je het centrum doorloopt, stoot je na verloop van tijd op een oud dorpspleintje met prachtige kerk: de Iglésia de Sant Roma. Deze Gotische kerk dateert uit de 16de eeuw en is het mooiste historische gebouw in Lloret de Mar. Doorheen de jaren kreeg de kerk er enkele Art Deco elementen bij, waardoor het een beetje doet denken aan de stijl van Catalaans architect Antoni Gaudi.

Iglesia de Sant Roma, Lloret de Mar, Costa Brava, Spanje
De Iglésia de Sant Roma: prachtige decoratieve kerk in Lloret de Mar

reisfoto's 6131

reisfoto's 6130

La Mezquita

Voor een heerlijke maaltijd in Lloret de Mar, haalt restaurant La Mezquita het van alle andere restaurants in het stadje! Hier eet je traditionele Catalaanse gerechten voor een klein prijsje, stuk voor stuk vers bereid. De vriendelijkheid van eigenaar Juan, het authentieke karakter van het restaurant en het heerlijke menu maken van La Mezquita het beste restaurant uitje in Lloret de Mar!

La Mezquita, beste restaurant in Lloret de Mar, Costa Brava, Spanje voor een authentieke Catalaanse maaltijd
Het allerbeste restaurant van Lloret de Mar, La Mezquita
Heerlijke Paella in La Mezquita, Lloret de Mar, Costa Brava, Spanje
De paella in La Mezquita is heerlijk
Heerlijke scampi's in look in restaurant La Mezquita in Lloret de Mar, Costa Brava, Spanje
Ook de scampi’s in look waren fantastisch

Ontdek hier mijn recept voor scampi’s of gambas al ajillo

Parkeren in Lloret de Mar

Bezoekers die in Lloret de Mar arriveren met de auto: wij hebben een gouden parkeer tip voor jullie! Op de parking van het Teatro de Lloret, is het in tegenstelling tot in de hoofdstraten, spotgoedkoop parkeren. Meer zelfs, van 1 januari tot 22 juni en van 12 september tot 31 december is parkeren er helemaal gratis! Wanneer je er in het hoogseizoen wil parkeren, zal je 10 euro per dag moeten neertellen. Een groot verschil met parkeren op Avinguda Just Marlés Vilarrodona, waar je 50 euro per dag betaalt.

20180430_171650

20180430_171344

Met parkeerprijzen als deze en onze gouden tips, zit je voor je het weet enkele dagen te genieten in Lloret de Mar! 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s