Gestoomde vis is een heel populair gerecht in Thailand en het is ook heel erg lekker! Dit is mijn recept voor Thaise gestoomde vis: heel eenvoudig te maken en je hebt er maar een kwartiertje werk mee!
Dit heb je nodig voor mijn recept van Thaise gestoomde vis in bananenblad:
Voor de vis:
- 3 bananenbladeren (deze kan je diepgevroren koken in de meeste Aziatische supermarkten)
- 250 gram rauwe vis naar keuze
- 1 lente ui
- een handje limoenblaadjes
- een beetje zeezout
- een stoommandje
Voor de saus:
- 2 eetelepels suiker
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels sojasaus
- sap van 2 citroenen
- 5 Thaise pepers
Zet een kleine pot water op, ongeveer 400 ml. Bekleed ondertussen het stoommandje met de bananenbladeren. Voeg de vis, de lente ui en het zeezout toe en sluit het mandje. Wanneer het water kookt, zet je het mandje op de de pot. Laat de vis ongeveer 10 minuutjes stomen en maak ondertussen de saus.
Meng de suiker, vissaus, sojasaus, het citroensap, de thaise pepers en de knoflook samen in een kommetje. Voila, de saus is klaar 🙂
Na ongeveer 10 minuutjes stomen is de vis gaar en kan je hem samen met deze heerlijke dipsaus serveren.
Smakelijk!