Hoe reizen door Lanzarote?

Lanzarote is 846 km² groot en in een week kan je dus gerust elke kant van het eiland gezien hebben! Gezien het vulkanische karakter van het eiland, zal je hier geen treinen vinden. Er zijn dus twee manieren om dit eiland te bereizen: met een huurauto of met de bus!

Reizen door Lanzarote met de bus

De meeste toeristen zullen op Lanzarote in Puerto del Carmen of Playa Blanca verblijven. Er vertrekken dagelijks bussen vanuit de luchthaven van Lanzarote naar Playa Blanca, en die passeren eveneens Puerto del Carmen.

De eerste bus vanuit de luchthaven naar Playa Blanca vetrekt om 7u30. De volgende is een uur later, om 8u30 en vanaf dat moment zal er elk half uur een bus vertrekken, tot 19u30. Vanaf 19u30 rijdt de bus elk uur, om 20u30 en 21u30. Wie later dan dat aankomt in Lanzarote, regelt best gewoon een transfer naar het hotel.

De bussen terug naar de luchthaven vertrekken vanaf 8u25, de volgende bus is om 9u25 en nadien rijdt er weer elk half uur eentje, tot 19u25. Nadien rijden de bussen ook om het uur, maar wel tot 23u25.

Op zaterdag en zondagen rijden de bussen minder frequent, de volledige dienstregeling vind je hier, ook voor de routes naar de rest van het eiland kan je terecht op deze website.

Reizen door Lanzarote met de auto

Reizen door Lanzarote met de auto is allesbehalve vermoeiend. Van de ene kant van het eiland – Playa Blaca – geraak je op iets meer dan een uur tot helemaal de andere kant – Mirador del Rio. Je kan het tijdens je reis dus gerust elke dag rustig aan doen, en altijd iets nieuws bezoeken.

 

Een auto kan je onmiddellijk afhalen aan de luchthaven via deze website.

Benieuwd wat de mooiste plekjes op Lanzarote zijn? Dat lees je hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s