Thaise varkenscurry

Deze heerlijke Thaise curry is afkomstig uit het Zuiden van Thailand en heeft uitzonderlijk geen kokosmelk in het recept. Dat maakt dit gerecht een van de meest pittige uit de Thaise keuken en het is heel erg lekker!

Dit heb je nodig voor de currypasta:

 • 5 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel zeezout
 • 1 gesneden sjalot
 • 1 eetlepel garnalenpasta
 • 1 eetlepel kurkuma
 • 1 gesneden citroengrasstengel
 • 1 eetlepel zwarte peperbolletjes
 • 9 Thaise pepers

Stamp deze ingrediënten samen in de vijzel. Dit proces kan zo lang duren als je het zelf wil. Vanaf 30 minuten stampen in de vijzel heb je al een homogene pasta. Heb je het graag perfect homogeen? Dan moet je minstens een volledig alle ingrediënten samen stampen in de vijzel.

Verder hebben we volgende ingrediënten nodig voor deze varkenscurry:

 • 4 eetlepels water
 • 400 gram varkensstoofvlees
 • 3 eetlepels vissaus
 • 2 eetlepels suiker
 • 5 limoenblaadjes

Warm het water op in de wok. Voeg het varkensstoofvlees toe en laat het meekoken in het water. Voeg daar de currypasta aan toe en vul aan met de vissaus, suiker en limoenblaadjes. Laat alles pruttelen in de wok, tot het vlees gaar is. Voeg indien gewenst een lepel tomatenpuree en wat water toe om je curry wat milder te maken. Smakelijk!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s