Spaanse gambas al ajillo

Een heerlijk eenvoudig gerecht uit de Spaanse keuken: Gamba’s al ajillo! Heerlijk als tapas, of als volwaardige maaltijd met stokbrood of tagliatelle.

Dit heb je nodig voor mijn recept van gamba’s al ajillo:

  • 450 gram gambas of scampi’s
  • 10 teentjes fijngesneden knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • een handje peterselie
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 1 gesneden Thais of Spaans pepertje, naar smaak
  • zeezout naar smaak
  • 2 glaasjes sherry, 1 voor in de pan, 1 om tijdens het koken van te genieten 😉
  • 1 limoen, in partjes gesneden

Laat de olijfolie opwarmen in de pan. Voeg de knoflook toe. Laat deze enkele minuten bakken, maar let op dat de knoflook niet aanbrandt! Neem een slokje sherry. Voeg de scampi’s toe, samen met het zout, de chilivlokken en eventueel de gesneden peper. Neem een slokje sherry. Voeg na enkele minuten ook de peterselie en het glaasje sherry toe. Geniet van de rest van het andere glaasje sherry. De scampi’s/ gambas zouden ondertussen klaar moeten zijn. Giet ze over in een bord en garneer ze met de partjes limoen. Giet jezelf gerust nog een glaasje sherry uit voor tijdens de maaltijd. Smakelijk! 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s