Rabbit island, het mooiste eiland van Cambodja

Hoera, er zijn nog paradijselijke eilanden op aarde waarvoor je geen honderden euro’s moet neerleggen om te genieten van hun schoonheid! Eentje daarvan, en de favoriet van deze Robinson wannabe, is het Cambodjaanse eiland Rabbit Island – of Koh Tonsay. Koh Tonsay heeft ALLES wat een tropisch eiland nodig heeft: authentieke strooien hutjes, hangmatten, heerlijk eten en vooral rust.

Geen feestjes tot in de vroege uren, geen vuile technobeats die het lokale eilandleven verstoren. Maar wel cocktails. Om rustig en met mate in je hangmat van te genieten. Enkele houten hutjes doen dienst als restaurant en daar wordt – uiteraard – verse vis geserveerd. Is je vis niet meer op voorraad? Geen zorgen, hij wordt gewoon voor je neus uit het water gevist! Authentieker wordt het niet, toch? 🙂

De accommodatie op het eiland is basic, maar in orde: strooien hutjes met buiten een douche en wc. Voor 7 dollar per nacht is dat best wel veel luxe, denk ik zo! Er is elektriciteit op het eiland tussen 17u00 en 22u00, dat wil dus zeggen dat het na 22u00 pikdonker is. Je enige gezelschap is het ruisen van de zee, de krakende aanwezigheid van de lokale fauna – “zou dat nu een slang geweest zijn?!” – en een eventuele donderslag of regendruppel. Back to basics, maar dan voor echt.

Wanneer je ’s nachts in zee gaat zwemmen, heeft het eiland nog een verrassing in petto: in het water zit natuurlijk lichtgevend plankton, waardoor je meteen ook je meest magische zwemervaring zal beleven op Rabbit Island!

Dit is het tropische eiland waar we tijdens onze hectische werkdagen met zijn allen over dromen wanneer we 5 minuten onze ogen sluiten, en voor mij een van de ultieme plekjes op aarde om helemaal tot rust te komen.

Ook zin om te gaan? Ontdek hier hoe je op Rabbit Island geraakt! Spoiler: het is verrassend eenvoudig!

Nog een wistjedatje over dit verrassende eiland: Ik vertrok op het vasteland met een volledig opgeladen gsm en camera. Na een boottochtje van een half uur en ongeveer een uur op het eiland vielen beide apparaten uit. Terug op het vasteland, onmiddellijk nadat ik het bootje uitstapte, werkten beide apparaten terug perfect en de batterijen waren nog steeds vol. Alsof het eiland me stiekem dwong om haar schoonheid met mijn eigen ogen te aanschouwen en geen tijd te verspelen met alles door een lens te zien 😉

Gelukkig ben ik er toch in geslaagd enkele foto’s te nemen 🙂 :

Boot Rabbit Islans, Koh Tonsay, Kep, Cambodja, Zuid Oost-Azië
Met dit bootje komen jij en ongeveer 8 andere passagiers aan op het mooiste eiland van Zuid Oost-Azië
strandzetels Rabbit Island, Koh Tonsay, Kep, Cambodja, Zuid Oost-Azië
En dan te bedenken dat je op sommige plaatsen aan de Belgische kust moet BETALEN voor een strandzetel 😉 Deze paradijselijke zitjes zijn helemaal gratis!
Schelpen op Rabbit Island, Koh Tonsay, Kep, Cambodja, Zuid Oost-Azië
Een beetje versiering 🙂
Rabbit Island, Koh Tonsay, Kep, Cambodja, Zuid Oost-Azië
Geef toe, een van de mooiste eilanden ter wereld, toch? 🙂
mango juice Rabbit Island, Koh Tonsay, Kep, Cambodja, Zuid Oost-Azië
Het zal je niet verbazen dat dit de lekkerste mango juice is die ik ooit gedronken heb 😉
Verse inktvis op Rabbit Island, Koh Tonsai, Kep, Cambodja, Zuid Oost-Azië
En bijgevolg ook de lekkerste – en meest verse – inktvis ooit!
Palmbomen en hutje op Rabbit Island, Koh Tonsai, Kep, Cambodja, Zuid Oost-Azië
Hier kan je best wel een paar dagen op kijken, toch?
Slaap hutjes Rabbit Island, Koh Tonsay, Kep, Cambodja, Zuid Oost-Azië
Ladies and gentlemen, your suite awaits! 😉

Rabbit Island ligt op nog geen half uur varen van het Cambodjaanse vasteland. Lees hier hoe je reist van Kep naar het eiland.

 

 

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. vincentius1986 schreef:

    Cool! Dit plekje kende ik nog niet en ziet er zeer paradijselijk uit. Ben ook wel benieuwd naar dat nachtelijke lichtgevende plankton 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Paradijselijk is het zeker en vast 🙂 Heel mooie blog hebben jullie trouwens!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s