Traditionele Cambodjaanse Amok

Hét recept uit de Cambodjaanse keuken is Amok: een heerlijke vissoep met kokosmelk en citroengras. Het is ook heel eenvoudig te maken:

Benodigdheden:

  • vijzel of blender
  • stoommandje
  • 4 bananenbladeren

Ingrediënten voor de amok pasta:

  • 4 sjalotjes
  • schil van 2 limoenen, geraspt
  • 3 cm galanga, geraspt of in kleine stukje gesneden
  • 4 stengels citroengras, in stukjes
  • 5 teentjes knoflook
  • een handje koriander

Voor de amok:

  • 1 courgette in stukjes
  • 400 gram stevige witte vis
  • 4 Thaise pepers
  • 2 eetlepels vissaus (of meer als je het gerecht wat zouter wil)
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 handje verse spinazie

Prepareer eerst het stoommandje:

Bedek de bodem en rand van het stoommandje met bananenbladeren. Zorg ervoor dat er nergens een gaatje te bespeuren is, het mandje mag niet lekken.

De amok pasta:

Doe alle ingrediënten voor de amok pasta in een vijzel en stamp ze samen tot een homogene pasta. Geen vijzel in huis of gewoon geen zin om te stampen? Je kan dit ook gewoon in een blender doen 😉

De amok:

Voeg de amok pasta toe aan een hete wok. Voeg de vis toe en onmiddellijk nadien de courgette, pepers, vissaus en kokosmelk. Neem de wok van het vuur en zet de amok aan de kant. Warm water op in een steelpan. Bedek de bodem van het stoommandje met de spinazie. Vul het mandje met de amok en sluit het deksel. Wanneer het water kookt, zet je het stoommandje op de steelpan. Na 10 – 15 minuten stomen is de amok klaar!

Smakelijk! 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s