De leukste kerstmarkten in Duitsland

De Sinterklaaspostuurkes zijn nog lang niet op, maar mijn gedachten zijn al lang bij glühwein, candy canes en de schoot van Santa Baby! Ook al tover ik mijn appartement jaarlijks om tot een mini-winterdorp , er gaat niets boven de sfeer en gezelligheid van een echte kerstmarkt. En waar bezoek je die beter dan in het land dat Kerstmis lijkt te hebben uitgevonden? Jep, Deutschland baby! Frohe Weihnachten und auf wiedersehen, want jij springt na het lezen van deze post gegarandeerd in de auto of trein, op weg naar 1 van mijn favoriete kerstmarkten in Duitsland:

1. De meest culinaire : Baden-Baden

Baden-Baden is niet enkel gekend voor haar geweldige spa’s (maak dus gerust een weekendje van deze uitstap), ze huist ook een van de meest culinair diverse kerstmarkten van Duitsland! Van pizza naar heerlijke nougat tot Franse kazen: de kerstmarkt van Baden-Baden is een ware culinaire trip door Europa! En uiteraard is Duitsland zelf ook vertegenwoordigd met talrijke standjes waar het bier vloeit en de glühwein pruttelt. 

Hoe reizen naar Baden-Baden?

Baden-Baden ligt op ongeveer 5 uur rijden van Brussel

Openingstijden:

28 november 2019 tot 6 januari 2020, dagelijks van 11u00 tot 21u00

24 en 31 december: 11u00 tot 15u00, 1 januari: 13u00 – 21u00

2. De spectaculairste: Saarbrücken

Op de kerstmarkt van Saarbrücken gaan ze heel erg ver om je dat ultieme kerstgevoel te geven. Elke avond verwelkomt een vliegende kerstman de bezoekers vanuit de lucht. Jawel, vanuit de lucht. Op zijn slee. Blogmaatje The Social Traveler legde het vast op camera:

Hoe reizen naar Saarbrücken?

Vanuit Brussel-Zuid neem je de trein naar Aarlen, van Aarlen naar Luxemburg en van daar naar Saarbrücken. Alles bij elkaar ben je zo’n 5 uur onderweg.

Geen zin in tussenstops? Met de auto ben je in ongeveer 3 uurtjes in Saarbrücken!

Openingstijden:

25 november tot 23 december 2019: 11u00 tot 21u00

30 november: 11u00 tot 23u00

7 december: 11u00 tot 24u00

3. De kerstmarkt met de mooiste setting: Trier

Trier is meer dan een bezoek waard, zelfs zonder kerstmarkt! De Porta Nigra, de oudste en grootste stadspoort uit de Romeinse tijd die je kan vinden in Duitsland, is het pronkstuk van de stad. In december heeft de poort nét dat tikje meer magie, wanneer ze je een prachtig uitzicht biedt op de levendige kerstmarkt! Zin in eens wat anders dan glühwein? De kerstmarkt van Trier heeft haar eigen unieke winterwijn: Glüviez. Niets vies aan trouwens, het warme appelwijntje giet lekker binnen!

Hoe reizen naar Trier?

Op bijna 5 uurtjes sta je met de trein in Trier, na een tussenstop in Luxemburg.

De auto wint (jammer genoeg) weer van het openbaar vervoer. Op nog geen 3 uur sta je in Trier.

Openingstijden:

22 november tot 22 december 2019, het volledige programma vind je hier

4. De bekendste: Keulen

Een tripje naar de kerstmarkt van Keulen voor mijn verjaardag? Voor deze kerstjunkie was alleen het vooruitzicht al genoeg om er de beste verjaardag ooit van te maken! En Keulen stelde niet teleur: Een prachtige schaatsbaan, live kerstliedjes en oh oh oh: kraampjes met kranten en tijdschriften uit de jaren stillekes! Smijt daar nog de imposante kathedraal van Keulen bij en het zal niet verbazen dat ik terug naar huis gesleurd moest worden.

Hoe reizen naar Keulen?

Hoera! Een kerstmarkt in Duitsland die gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer! Met slechts 1 korte overstap in Luik ben je in iets meer dan 2 uur in Keulen:

Verrassend genoeg ben je met de auto even snel in Keulen als met de trein. Voor deze trip zal de ecologische optie je dus geen extra tijd kosten! Tenzij je liever eerst kerstliedjes mee kweelt in de auto om in de sfeer te komen, natuurlijk!

Openingstijden:

23 november tot 23 december. Het volledige programma vind je hier

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s