Staycation zomer in Dendermonde

Een staycation saai? Niet in Dendermonde! Verschillende initiatieven zorgen ervoor dat brave thuisblijvertjes als u en ik toch nog een mooie, gevulde zomer zullen hebben. Ik heb de leukste activiteiten voor jullie op een rijtje gezet:

1. Citysounds Zomerbar

Het team achter Citysounds zorgt zoals elk jaar voor een goed gevuld programma in de gezelligste tuin van het centrum! Dit jaar zal er niet gedanst worden én er wordt gevraagd zoveel mogelijk binnen de eigen bubbel te blijven, maar de sfeer en de cocktails zullen er hoe dan ook voor zorgen dat je je toch een beetje op vakantie waant. Meer informatie over de dagplanningen vind je hier .

2. Plaatjes draaien in de Oude Vismijn met Humble Lab

Boven koffiebar Klik in de Oude Vismijn werd een dj-ruimte ingericht om jongeren te laten kennis maken met muziek. Al het materiaal is voorzien om hen te laten experimenteren met hun muzikale creativiteit. De studio is open op maandag, woensdag en zondag en zaterdag worden er workshops gegeven. Op zondag worden namiddagen plaatjes draaien georganiseerd, in samenwerking met koffiebar klik. Geïnteresseerd in een workshop? Wees er dan snel bij en reserveer een plekje via deze weg, de plaatsen zijn beperkt tot 2 personen per dag!

3. Openluchtcinema

Cultuurcentrum Belgica zorgt voor coronaproof cultureel plezier door het organiseren van enkele openluchtfilm-avonden. Elke maandagavond kan je vanaf 19u30 terecht op een unieke locatie in het Dendermondse, van Baasrode tot Grembergen.

Het programma (klik op de titel van de film voor meer informatie):

27/7: Call Me by Your Name, Scheepvaartmuseum Baasrode

3/8: Sorry We Missed You, Sporthal Oudegem

10/8: Lazarro Felice, Caves de France, Opstalplein 22

17/8: Bohemian Rhapsody, Buitenterrein Jeugd Zonder Naam, Torrestraat

24/8: Bad Boys for Life, Oude Gemeenteschool grembergen

4. Fietsen doorheen de Dendermondse muziekgeschiedenis

De Belpop Bonanza Fietstocht is uitgestippeld door muziekspecialisten Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) en brengt je langs plekken waar Dendermondse muzikale geschiedenis is geschreven. Het enige dat je nodig hebt is je fiets en een smartphone. Op 10 plaatsen langs de route vind je QR-codes die de verhalen in woord en beeld tot leven brengen. Meer informatie over deze fietstocht vind je hier.

5. Rosse Buurten Radio

De komende donderdagavonden kan je afstemmen op RBS 103.9 fm of 88.1 fm om Dominique Van Malder, Joris Hessels en Janne Desmet aan het werk te horen met een eigen Dendermonds radioverzoekprogramma. Het radiocircus – met live-entertainment van Cirq – strijkt steeds neer op verschillende gezellige plekjes in Dendermonde. Hier vind je het programma, en via deze pagina kan je van tevoren terugvinden waar het radiocircus die week te vinden is.

6. Vlinders volgen op de fiets

Stad Dendermonde heeft voor deze zomer een gloednieuwe fietsroute samengesteld door Groot-Dendermonde. Op dit gezinsvriendelijke traject van ongeveer 50 km vind je maar liefst 300 kleurrijke vlinders. In het toeristische centrum kan je een gratis brochure afhalen, waar je een wegbeschrijving in terug vindt. Aan de hand van deze wegbeschrijving, en de vlinders op de route, volg je het traject. In elke deelgemeente kunnen de kinderen aan de hand van letters op de vlinders woorden vormen, voor de volwassenen zijn er onderweg quizvragen. Meer informatie over de Vlinderfietszoektocht vind je hier.

7. Kunst achter glas

44 Dendermondse kunstenaars stellen hun werk tentoon achter verschillende “vitrines” in het stadscentrum. Onder de deelnemende kunstenaars vinden we zowel startende kunstenaars als gevestigde waarden binnen het Dendermondse circuit. Benieuwd naar de route en de kunstenaars? Je vindt ze hier.

8. Muziek in “De Kleine Notelaar”

Het gezelligste café langs de Schelde is zonder twijfel “De Kleine Notelaar”! Het café van Eli Tackaert is niet enkel een vaste waarde voor een bierstop tijdens een fietstochtje in Vlassenbroek, er worden ook regelmatig optredens gegeven. Voorlopig staan de bands “Scotch no Soda” en “Below his knees” ingepland op respectievelijk 7 en 26 augustus, maar hou zeker hun pagina in de gaten voor eventuele aanvullingen.

Adres: Vlassenbroek 222, gesloten op maandag en dinsdag

9. Tapas & Music bij Ollibolli

In de tuin van ijssalon Ollibolli is het sowieso al gezelligheid troef, en deze zomer doen ze daar nog een schepje 😉 bovenop! Elke zondag start er vanaf 17u00 een dj-set of live optreden, waar je van kan genieten terwijl je hun heerlijke tapas en cocktails proeft. Meer info en sfeerfoto’s kan je hier terugvinden.

Adres: Hoofdstraat 175

10. Steun een van de oudste bioscopen van het land

Cinema Albert blijft als een van de oudste onafhankelijke bioscopen een paradepaartje voor de stad, en dat willen we graag zo houden! Laat die Netflix daarom af en toe maar zijn en reserveer een gezellig avondje film via hun website. Woensdag 29/7 krijg je de kans om het meesterwerk “Inception” nog eens op groot scherm te zien, maar ook nieuwe releases worden uiteraard nog steeds aan het programma toegevoegd.

11. Organiseer een Dendermonds culinair avondje met je bubbel

Geen Peirt dit jaar, geen Katuit, geen Walking Dender. En dus ook geen mogelijkheid om de “Dendermondse Straatlopers” te steunen aan hun standje. Maar niet getreurd! Op zaterdag 15 augustus kan je lekkere Dendermondse Paardenworstjes met friet afhalen aan het Oscar Roméro College. Bestellen kan via deze weg voor 9 augustus. Niet alleen steun je daarmee de Dendermondse Straatlopers in hun projecten, een deel van de opbrengst zal ook gebruikt worden om Joost Dierickx – die door een lange revalidatie de heropening van de “In de Poepekas” heeft moeten uitstellen – te steunen. Roep je bubbel dus maar bij elkaar op zaterdag 15 augustus en geniet samen van een culinair avondje, DMD style.

12. Laat je kinderen eens op straat spelen

De datum is verstreken om nog zelf een aanvraag te doen voor een eigen speelstraat, maar misschien is er wel eentje in je buurt waar je geen weet van hebt? Op deze pagina heb je alvast een overzicht van alle speelstraten in Dendermonde deze zomer.

13. Ontdek Dendermonde vanop het water

Zwemmen mag voorlopig nog niet in de Dender, maar je mag wel het water op met een kajak, SUP-board of eigen opblaasbootje. De ideale ontspanning op een mooie zomerdag! Kajaks kan je huren via deze website en voor een namiddagje stand-up paddling kan je hier terecht.

14. Piraat spelen op de Schelde

Woensdagnamiddag 12 augustus vaart er een heuse piratenboot uit vanaf Sint-Onolfsdijk 5. Kinderen worden opgeleid tot echte piraten, en wie verkleed komt, krijgt een ijsje! Voor de ouders is er het prachtige uitzicht op de unieke natuurgebieden langs de Schelde. Meer informatie vind je hier.

15. Leer bij over Denderende Dames tijdens een stadswandeling

Tijd voor wat eigen reclame! 😉 Ik stelde een korte audiowandeling samen, waarbij je op verschillende punten in het stadscentrum kan bijleren over bijzondere Dendermondse dames doorheen de geschiedenis. De wandeling vind je hier.

STAY SAFE

Vandaag kleurt Vlaanderen langzaam oranje. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we niet in de rode zone belanden en onze zomer afsluiten in mineur. Volg daarom zeker de richtlijnen van Stad Dendermonde bij elke activiteit.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s