De Vliegende Vlaming

Welkom bij de Vliegende Vlaming!

de vliegende vlaming

Wij zijn Babette en Bjorn, twee wereldburgers uit de Denderregio met een passie voor reizen! Met deze blog willen we onze 10 jaar reiservaring en kennis delen en hopen we jou te helpen met je komende reisavonturen!

Over Bjorn:

Bjorn trok 10 jaar geleden de wereld in en maakte van reizen zijn beroep. Als The Social Traveler reist hij rond, met als doel niet enkel de wereld te leren kennen, maar ook de mensen waardoor ze bewoond wordt. Hij doet dit door spontane ontmoetingen te combineren met mensen waar hij online mee in contact komt. Doorheen de jaren kreeg Bjorn van zijn online community uitdagingen die hij moest aangaan in de landen die hij bezocht. Zo fietste hij met een tandem door Zuid Oost-Azië en reed hij met zijn hippie busje Rose door Canada, terwijl hij onderweg gitaar moest leren spelen. Deze uitdagingen gaven Bjorn de inspiratie om Destination Challenges op te starten: sinds enkele jaren krijgt Bjorn zijn uitdagingen van de bestemmingen die hij bezoekt. Doordat hij zelf geen kaarten of zoekmachines mag gebruiken, is hij voor deze uitdagingen volledig afhankelijk van zijn online community. De reiservaringen die hij in Europa, Canada, de VS, Zuid Oost-Azië, Australië en Midden-Amerika heeft opgedaan, deelt hij graag met jullie!

Over Babette:

Babette droomde er al van kindsbeen af om veel te reizen, en liefst zo ver mogelijk! Haar reiservaringen reiken van Europa tot de VS, en enkele jaren geleden kwam daar ook Zuid Oost-Azië bij. Babette reisde 6 maanden alleen door Indonesië, Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos en verloor onderweg haar hart aan Thailand. Ze reist het liefst zo onvoorbereid mogelijk, bij voorkeur enkel met handbagage. Wanneer je constant onderweg bent en omringd wordt door de schoonheid van de wereld, besef je namelijk hoe weinig spullen er toe doen, vindt ze. (Eerlijkheid gebiedt ons wel zeggen dat haar appartement in België vol overbodige prullaria staat 😉 ) Het is de droom van Babette om elk land in de wereld te kunnen bezoeken, met als ultieme droombestemmingen Antarctica en Vanuatu!

Voila, nu kennen jullie ons toch al een beetje beter 😉 Maar de Vliegende Vlaming, dat zijn niet enkel wij. Iedereen die dat wil, kan zijn of haar reiservaringen delen op deze website. Daarvoor stuur je ons gewoon een mail met je reistips, bij voorkeur met foto’s. Wij publiceren het artikel onder jouw naam, in het topic “Iedereen Vliegende Vlaming”. Het doel van deze website is namelijk om zoveel mogelijk landen en steden te bespreken en bereisbaar te maken voor iedereen die deze site bezoekt, en we hebben niet de pretentie om te denken dat we de enige Vlamingen zijn met ultieme reistips 😉

Rest ons enkel nog te zeggen: Veel plezier op onze website, dat het een goede gids mag zijn bij je volgende reisbestemming! Staat de bestemming nog niet op deze site? Ga zelf op onderzoek, deel je ervaringen met ons op contact@devliegendevlaming.be en werk samen met ons mee aan de ultieme online reisgids voor Vliegende Vlamingen! 🙂