Pals, het mooiste dorp van de Costa Brava

Pals, een middeleeuwse dorpje langs de Costa Brava op ongeveer 50 minuten rijden van Girona mag je niet missen wanneer je aan het reizen bent door dit deel van Spanje! Dit kleine dorpje is zo ongelofelijk mooi en onaangetast dat je bijna niet gelooft dat het echt is.

Torre de las horas

Het historische centrum van Pals ligt op een heuvel, en je kan al van ver op de weg de Torre de las Horas zien. Deze toren is een overblijfsel van het kasteel van Pals, gebouwd in de 11de eeuw na Christus – dat in de 15de eeuw tijdens de Catalaanse oorlog vernield werd. Vandaag is Torre de las Horas, zoals de naam doet vermoeden, de klokkentoren van de stad. De wegen door het dorpje leiden allemaal naar boven, naar deze toren.

Torre de las Horas, Pals, Costa Brava, Pals

Eglésia de San Pedro

De San Pedro kerk dateert helemaal uit de 10de eeuw na Christus! Doorheen de jaren zijn er invloeden van Romaanse, Gotische en barokke architectuur in het gebouw geslopen, wat de kerk alleen nog maar meer bijzonder maakt.

San Pedro kerk, Pals, Costa Brava, Spanje

Wandelen door Pals

Wandelen door Pals brengt je in de absolute Gotische hemel. Je wordt helemaal de geschiedenis in gesmeten in dit dorp, enkel een zeldzame auto herinnert je eraan dat je nog steeds in 2018 bent 😉 Je kan zelfstandig door het dorp wandelen, of een gids regelen bij de toeristische dienst van het dorp. Ook al is dit maar een klein dorpje, je zal hier uren kunnen doden, genietend van haar schoonheid!

 

Binnenstad Gotische dorp Pals, Costa Brava, Spanje

Binnenstad gotische dorp Pals Costa Brava, SpanjeGroene omgeving rond het dorp Pals, Costa Brava, Spanje

Plaça Major

De “grote markt” van Pals is de perfecte afsluiter van een dagje wandelen door het dorp. Hier kan je genieten van een heerlijke cava met uitzicht op het huis van Christopher Columbus. Er zijn enorm veel speculaties over het leven van Columbus, maar in Pals zijn ze ervan overtuigd dat de ontdekkingsreiziger een Catalaan was. In de periode dat Columbus leefde, lag de kust veel dichter bij Pals en was het een echte havenstad. In Catalonië zijn ze er dus van overtuigd dat hij uit dit dorp vertrok op een van zijn ontdekkingsreizen! Het volledige Catalaanse verleden van Christopher Columbus kan je ontdekken tijdens een begeleide tour door de stad.

Begeleid of niet, een bezoek aan Pals is hoe dan ook een omweg waard!

 

cava plaça major Pals, Costa Brava, Spanje
In het kleine huisje met het schuine dak achteraan zou Christopher Columbus gewoond hebben. Genieten van dit uitzicht met een glaasje cava is de perfecte afsluiter van een dag in Pals. Santé! 😉

Toeristische dienst Pals:

Carrer Hospital 22, Pals

Openingsuren in de lente: Ma – Zo: 10 – 14u30 & 16u00 – 19u00

Openingsuren in de zomer: Ma – Zo: 10u00 – 14u30 & 17u00 – 20u00

Openingsuren in de winter: Ma – Zat: 10u00 – 14u30 & 15u00-17u30, Zo: 10u00 – 14u30, feestdagen: 10u00 – 14u00

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s