Pad Krapow Moo: gebakken varkensgehakt met Thaise basilicum

Het allerlekkerste gerecht uit de Thaise keuken is zonder twijfel Pad Krapow Moo: gebakken varkensgehakt met Thaise basilicum. Een hapje hiervan brengt me meteen terug naar mijn favoriete markt in Bangkok, waar ik dit gerecht leerde kennen!

Dit heb je nodig voor mijn recept van pad krapow moo:

  • 500 gram varkensgehakt
  • 1 kopje Thaise basilicum of holy basil
  • 6 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels vissaus (of meer naar smaak)
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 teentjes knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepes sojasaus
  • 9 Thaise pepers (of minder 😉 )

Bak het varkensgehakt in een hete wok. Voeg de knoflook en de suiker toe. Laat een paar minuten bakken en voeg pepers, oestersaus, vissaus, sojasaus en citroensap toe. Wanneer het vlees goed gegaard is, voeg je de Thaise basilicum toe. Gebruik je gedroogde Thaise basilicum, voeg dan ook een beetje water toe, zodat de gedroogde kruiden wat malser worden.

Na ongeveer 10 minuten is je krapow helemaal klaar en kan je beginnen smullen en fantaseren over Thaise marktjes 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s